Najlepsze guacamole na świecie
58.jpg

Co tu dużo mówić - to jest przepis na najlepsze guacamole, jakie kiedykolwiek jedliście. Oryginalnie powinno być przygotowane w moździerzu, ale jeśli tak jak my wolicie je w wydaniu 'na grubo' to deska i nóż w zupełności Wam wystarczą. Po przygotowaniu dajcie temu nieziemskiemu dipowi kilka chwil na odpoczynek, a zaskoczy Was ciekawszym i głębszym smakiem. 

SKŁADNIKI

(porcja dla 2 osób)

 

4 dojrzałe awokado*

1 papryczka jalapeno*

1 pęczek kolendry*

150 g pomidorków cherry*

1/2 czerwonej cebuli*

2 limonki*

2-4 ząbki czosnku*

kilka łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki nasion kolendry

sól do smaku 

nachosy* 

 

* - składniki pochodzą z Boxa Guacamole

 PRZYGOTOWANIE:


1. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę i jalapeno drobno posiekaj. Pomidorki pokrój na mniejsze kawałki.

2. Nasiona kolendry krótko podpraż na suchej patelni i niezbyt dokładnie utrzyj w moździerzu.

3. Obrane awokado rozdrobnij widelcem i dopraw solą do smaku. Dodaj czosnek, cebulę, jalapeno, oliwę, nasiona kolendry i pomidorki.

4. Podawaj obficie pokropione sokiem z limonek, oliwą i posypane siekaną kolendrą. W misce obok nachosy, no bo wiadomo. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium